На виконання доручення Президента України щодо захисту прав і законних інтересів громадян, Служба безпеки України виконує комплекс заходів, спрямованих на протидію правопорушенням у сфері розроблення, виробництва, реалізації та протиправного надходження до нелегального обігу спеціальних електронних та технічних засобів, що можуть використовуватися для незаконного отримання інформації.

Співробітники СБУ затримали інженера з обслуговування комп’ютерної техніки одного з коледжів Вінниці, який реалізовував заборонені до продажу спеціальні технічні засоби негласного отримання інформації.

З робочого комп’ютера зловмисник замовляв за кордоном через мережу Інтернет закамуфльовані під автомобільні брелоки пристрої із вмонтованою мініатюрною відеокамерою та мікрофоном, а потім розміщав на сайті Інтернет-аукціону свої пропозиції щодо реалізації цих засобів негласного відеоспостереження та прослуховування.

Правоохоронці затримали правопорушника під час спроби збуту 10 спецзасобів.

29 жовтня ц.р. слідчі УСБУ у Вінницькій області стосовно зловмисника порушили кримінальну справу за фактом вчинення злочину, передбаченого ст.359 (незаконне придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) Кримінального кодексу України.
 


Переглядів: 3387
Поширень: 0