Директору одного з селищних будинків культури Піщанський районний суд призначив покарання у вигляді штрафу в розмірі 30 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Працівник культури під час працевлаштування надав підроблений дипломом про вищу освіту.

У лютому місяці поточного року працівники міліції виявили, що 43-річний директор одного з селищних будинків культури у 2000 році під час влаштування на роботу надав до селищної ради ксерокопію підробленого диплому про вищу освіту. У наданому документі зазначено, що даний громадянин у 1995 році закінчив одне з регіональних відділень культурно-освітнього факультету Київського державного інституту культури. Надавши цей самий дипломом до сільської музичної школи у 2004 році, за сумісництвом чоловік був прийнятий на роботу викладачем духових інструментів.

Як з’ясувалося, у 1990 році чоловік дійсно вступив до даного навчального закладу, але закінчити його не судилося. Так склалися життєві обставини, що закінчивши три курси, студент змушений був залишити навчання та йти працювати. У вільний від роботи час він приходив до своїх викладачів та у індивідуальному порядку брав уроки з музики. У 1995 році, у Миколаєві, колишній студент на вулиці міста випадково завів розмову з незнайомим чоловіком про навчання. Він розповів незнайомцеві, що йому не судилося закінчити вищий навчальний заклад, у якому провчився три роки. Під час розмови незнайомець запропонував хлопцеві за певну грошову винагороду купити у нього підроблений диплом того навчального закладу, де він навчався. На пропозицію чоловіка хлопець охоче погодився, та через кілька днів вони домовились про зустріч. Чоловік стримав обіцянку. На місце зустрічі він приніс бланк диплома спеціаліста з печаткою інституту та необхідними підписами. Отже, хлопцеві залишалося лише внести свої дані, що він і зробив власноруч. За підробленим документом хлопець влаштувався на одну роботу, потім на іншу, аж поки його не викрили.

Суд визнав директора будинку культури винним за ч. 3 ст. 358 КК України – використання завідомо підробленого документа, та призначив покарання у вигляді штрафу в розмірі 30 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.


Переглядів: 4417
Поширень: 0