Листівки із закликом Державтоінспекції дотримуватися Правил дорожнього руху отримують упродовж цього тижня водії та пішоходи, яких зупиняють працівники ДАІ за порушення Правил дорожнього руху. Агітаційний автобус ДАІ можна зустріти на людних вулицях міста, через гучномовець якого звертаються правоохоронці до учасників дорожнього руху із застереженнями та настановами.

З 14 по 20 листопада по всій Україні проходить тиждень безпеки дорожнього руху. Саме у цей період Державтоінспекція планує докласти максимум зусиль і провести низку профілактичних заходів, направлених на зменшення аварійності і правопорушень на автошляхах. Крім того, 20 листопада 2011 року світова спільнота відзначає День пам’яті жертв ДТП. Звичайно, кожен свідомий громадянин може здійснити свій позитивний внесок у акцію, направлену на важливість збереження найціннішого, що є в людини – це життя. До участі в актуальному профілактичному заході Державтоінспекція закликає усю спільноту, кожного учасника дорожнього руху, а правопорушників застерігає листівками, вкотре нагадуючи про важливі чинники, що допоможуть зберегти і життя, і здоров’я.

20 листопада – співробітники Державтоінспекції у повному складі вийдуть на патрулювання безпеки дорожнього руху, аби запобігти ганебному і неприпустимому явищу – правопорушенням, які в свою чергу призводять до загибелі і травмування людей.

За доброю традицією попередніх років до акції приєдналася Українська Православна церква. Секретар Вінницького єпархіального Управління Української Православної церкви протодиякон Владислав Демченко зустрівся із працівниками засобів масової інформації. «Любов і повага до ближнього мають керувати кожним водієм та пішоходом, тоді автопригод на дорогах не буде», - запевнив протодиякон. 20 листопада в усіх православних храмах єпархії буде проведена заупокійна панахида по загиблим в автопригодах. Під час проповіді священнослужителі вкотре звернуть увагу прихожан на важливість дотримання правил безпеки дорожнього руху.

Керівництво Державтоінспекції Вінниччини у неділю відвідає храм святого Димитрія Солунського, який знаходиться на території обласного Управління МВС, куди також запросили членів сімей загиблих співробітників. - Об’єднавши зусилля Святої Української Православної Церкви, Державної автомобільної інспекції та усієї спільноти, віримо, що вдасться зменшити кількість правопорушень та аварійності на дорогах, - підкреслив у своєму зверненні начальник Управління ДАІ Вінниччини Павло Солоненко. - Ми докладаємо чимало зусиль, щоб наша діяльність стала прозорою, а правоохоронці - не тільки надійними захисниками, а й порадниками і помічниками учасників дорожнього руху.

Сьогодні, в умовах стрімкого розвитку науково-технічного прогресу, не можна виховати свідоме і гармонійне молоде покоління без православного християнського виховання, яке плекає духовність, моральність, любов до ближнього. Ці чесноти вчать людей з обережністю ставитися і до цінності власного життя.


Переглядів: 4625
Поширень: 0