Кожний другий вінничанин живе в селіІсторичний 4-мільйонний урожай зернових та майже 400 тис. тонн цукру забезпечили працівники сільського господарства області у 2011 році. Трудівників агропромислового комплексу з Днем працівників сільського господарства вітали у музично-драматичному театрі ім. Садовського. Голова облдержадміністрації подякував аграріям за самовіддану працю: «Агропромисловий комплекс Вінницької області динамічно розвивається і дійсно звеличує нашу область і людину села», - сказав Микола Джига під час урочистих зборів.

На урочистості з нагоди професійного свята в обласному муздрамтеатрі зібрали декілька сотень працівників сільського господарства.

Кожний другий вінничанин живе в селіВітаючи поважну аудиторію, керівник Вінниччини Микола Джига наголосив: «У цей день ми віддаємо шану працівникам сільського господарства. Вінниччині є чим пишатися. Ми раді, що наша область – на самих передових позиціях по показниках агропромислового комплексу. У нас є чітка стратегія розвитку аграрного сектору. Ми приступили до широкомасштабної модернізації сільського господарства: будуються та реконструюються молочні комплекси, об’єкти переробки і зберігання продукції, які забезпечать енергоефективність та оновлення технічного стану галузі».

Про висхідний напрямок розвитку агропромислового комплексу свідчать і дані, які навів у доповіді перший заступник голови облдержадміністрації Іван Мовчан. За 10 місяців 2011 року виробництво сільгосппродукції зросло на 18%, в тому числі в рослинництві – на чверть.

Кожний другий вінничанин живе в селі«Зібрано рекордний для Вінниччини валовий збір зернових культур – біля 4млн. 200 тис. тонн. це майже на 1 млн. тонн більше минулорічного показника», - підкреслив Іван Мовчан. Найкращими житницями стали Хмельницький, Бершадський та Гайсинський райони, уточнив він.

Перший заступник також окреслив найближчі перспективи цукрової галузі. «Завершується збирання цукрових буряків, їх буде продано на заводи більше 3 млн. тонн, з яких буде вироблено біля 400 тис. тонн цукру», - сказав він.

Тваринництво нарощує темпи розвитку, за 10 місяців збільшено виробництво молока, м’яса, яєць та вовни.

Цьогоріч в області визначили рейтинг найефективніших господарників в аграрній сфері. 6 кращих районів отримали символічні кубки. Окремими відзнаками також відзначили 27 сільгосппідприємств, 9 підприємств по напрямках діяльності та 11 представників харчової та переробної промисловості.

Кожний другий вінничанин живе в селіА Вінницький міський голова Володимир Гройсман подякував виробникам області за організовані восени продовольчі ярмарки для городян.

Микола Джига звернув увагу на необхідність негайної модернізації соціальної інфраструктури в сільській місцевості. «Найважливіше в селі – це люди. Ми повинні зберегти село, традиції, гуманітарну і культурну сферу на селі, щоб життя селян стало кращим, а рівень обслуговування в сільській місцевості підвищився», - наголосив він.

Він запевнив, що обласна влада продовжить реалізувати соціальні проекти для підвищення рівня життя селян.

Кожний другий у Вінницькій області живе в сільській місцевості. У галузі сільського господарства працює 45 тис. людей

 


Переглядів: 2950
Поширень: 0