На свято Михайла, 21 листопада, у Вищому міжрегіональному професійному училищі відбувся Фестиваль сала і борщу. На ньому майбутні кухарі-кондитери пригощали усіх українськими стравами. Окрім кондитерських виробів вони приготували 14 традиційних українських видів борщу, 11 сала, куліш, кашу, шашлик, узвар, печену картоплю...

Ми власноруч готували страви, - розповідає одна з продавців-студентів Марина. - На цьому столі 11 видів сала і 2 види канапешок з різними видами сала. Тут і традиційне копчене, варене, паштетне, зі спеціями і новинка — фаршироване болгарським перцем і вітамінне сало. У останнє додається часник, морква, петрушка і ви мажете його як паштет.

Ціни на ярмарку дивували: борщ і куліш продавали по дві гривні, кашу і бутерброди з сала по 50 копійок, огірки по гривні, печену картоплю по 3 гривні, а шашлик по 20 гривень за 100 грам.

Це вже третій рік поспіль ми проводимо благодійний ярмарок, - ділиться заступник директора з навчально-виробничої роботи ВМПУ Микола Тютюнник. - А цього року вирішили зробити Фестиваль сала та борщу. Мета фестивалю - показати дітям здорову їжу, яку споживали наші діди-прадіди і ознайомити з українськими традиціями.

Раніше, ділиться Микола Тютюнник, діти виготовляли лише кондитерські вироби. І зібрані з минулорічного ярмарку кошти, а це більше 5 тисяч гривень, розподілили між дітьми, які навчаються в училищі і гостро потребують матеріальної допомоги.


Переглядів: 8021
Поширень: 0