З такою вимогою виступили представники обласної, районних та міських громадських організацій «Союз. Чорнобиль. Україна.» під час зустрічі з заступником голови облдержадміністрації Любов’ю Спірідоновою.

Під час спільної зустрічі, яка відбулася 22 листопада у прес-центрі управління у справах преси та інформації облдержадміністрації, присутні обговорили проблеми, що виникли з виплатами доплат до пенсій пільговим категоріям населення. Основною метою цієї розмови стало знаходження спільної позиції та шляхи їх вирішення щодо соціальних виплат «чорнобильцям». Любов Спірідонова висловила позицію обласної влади щодо забезпечення соціального захисту цієї категорії громадян відповідно до чинного законодавства. Також вона відзначила, що виплати згідно із судовими рішеннями були призупинені через відсутність коштів у Пенсійному фонді на дані потреби.

В свою чергу, представники громадської організації вважають за необхідне обов’язкове виконання рішень суду щодо виплат пенсій та компенсацій. Вони наголосили, що влада повинна забезпечити достойне пенсійне забезпечення всім «чорнобильцям» відповідно до підписаного між Урядом та громадською організацією Меморандуму.


Переглядів: 2991
Поширень: 0