Які діти відпочивали цього літа в таборах Вінниччини?Під головуванням заступника голови облдержадміністрації Любові Спірідонової 30 листопада 2011 року відбулась обласна розширена нарада щодо підведення підсумків оздоровлення дітей у 2011 році.

У заході взяли участь заступники керівників районів та міст обласного значення, керівники відділів у справах сім’ї та молоді, освіти райдержадміністрацій, директори районних та міжрайонних виконавчих дирекцій Вінницького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, керівників дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

Як повідомила Любов Спірідонова, область завершила літню оздоровчу кампанію зі значними успіхами. У результаті тісної співпраці усіх причетних до оздоровлення управлінь, відділів і служб, як на обласному, так і місцевих рівнях, оздоровленням та відпочинком забезпечено 90578 дітей, що складає 54,6% від загальної кількості дітей шкільного віку. У порівнянні з минулим роком кількість оздоровлених дітей збільшилась на 4500.

Найкращими були Липовецький, Чернівецький, Теплицький, Ямпільський, Немирівський, Чечельницький, Літинський, Шаргородський, Козятинський, Томашпільський, Жмеринський, Іллінецький, Вінницький, Гайсинський, Крижопільський, Тростянецький райони.

За словами начальника управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Олени Стоялової у стаціонарних таборах оздоровлено 18543 дитини (25,2%), відпочинковими послугами охоплено 72035 дітей (74,8%). Серед оздоровлених дітей 93% складають діти, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки (діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти-інваліди, діти з багатодітних малозабезпечених сімей, діти, постраждалі внаслідок Чорнобильської Які діти відпочивали цього літа в таборах Вінниччини?катастрофи, діти військовослужбовців та працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків, діти, які перебувають на диспансерному обліку, безпритульні та бездоглядні діти, талановиті та обдаровані, діти працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села)

Одним із основних чинників забезпечення якісного оздоровлення та відпочинку дітей є належне та своєчасне фінансування.

З різних джерел фінансування на літнє оздоровлення дітей використано 61 млн. грн.

Вартість однієї доби перебування в стаціонарному оздоровчому закладі збільшилась у порівнянні з минулим роком на 12 грн. і становила 92 грн. на добу (середня вартість путівки на 21 добу становила 1932 грн).

Для забезпечення потреб дітей у оздоровленні та відпочинку в області сформована оптимальна мережа оздоровчих закладів. Влітку працювали 800 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку різних типів: 21 стаціонарний позаміський заклад оздоровлення та відпочинку дітей; 778 таборів денного перебування; 1 наметовий табір.

До Єдиного державного реєстру дитячих закладів оздоровлення та відпочинку включено 11 позаміських закладів області.

На нараді восьми оздоровчим закладам оздоровлення та відпочинку були вручені свідоцтва про державну атестацію. Серед них оздоровчі табори «Пролісок» Козятинського району, «Фортуна» Барського району, «Мрія» Крижопільського району, «Колос» Тростянецького району, «Маяк» Тиврівського району, «Дружба» Немирівського району, «Ювілейний» Гайсинського району, «Колос» м. Вінниці.

Заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова наприкінці засідання вручила Подяки обласної державної адміністрації та обласної Ради за високий рівень організації оздоровчої кампанії 2011 року керівникам Вінницького, Гайсинського, Жмеринського, Іллінецького, Козятинського, Крижопільського, Липовецького, Немирівського, Теплицького, Томашпільського, Тростянецького, Шаргородського, Чернівецького, Ямпільського районів, директорам закладів оздоровлення та відпочинку «Дубки» (Жмеринський район), «Фортуна» (Барський район), ім. Загурного (Шаргородський район), «Колос» (Тростянецький район), «Казкова долина» (Літинський район), «Мрія» (Крижопільський район), ім. Рябчинської; головним лікарям санаторіїв «Авангард» та «Зелена діброва».


Переглядів: 3713
Поширень: 0