Цьогоріч Вінницька облдержадміністрація обдарує «миколайчиками» 3000 сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування .

«День Святого Миколая дає нам можливість хоча б раз на рік побути чарівниками для дітей», - говорить заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова.Саме тому останніми роками Вінницька обласна державна адміністрація проводить заходи до цього свята під лозунгом «Мрії обов’язково здійсняться!». Передусім, ми турбуємося про пільгову категорію - дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. А їх в області 3000. Проживають вони у чотирьох інтернатних закладах у системі освіти та двох будинках дитини (Вінницький і Тульчинський) у системі охорони здоров’я».

Як розповіла Любов Спірідонова, соціальні служби, відвідуючи інтернатні заклади, дитбудинки та прийомні родини, заздалегідь «збирають» дитячі мрії. Їх діти вкидають у спеціальні скриньки бажань або діляться ними у листах до Діда Мороза. «І ми організовуємо роботу таким чином, щоб омріяний подарунок обов’язково потрапив до дитини. Для цього залучаємо підприємства та організації, спонсорів, депутатський корпус, молодіжні організації, волонтерів. І звісно підсолоджуємо сюрприз ще й набором солодощів», - зазначила заступник голови облдержадміністрації.


Переглядів: 2756
Поширень: 0