Вже традиційно напередодні Новорічних свят вінничани вирушають на пошуки «лісової красуні». Задля того, аби впорядкувати питання з продажу новорічних ялинок та прикрас до них, виконком міської ради щороку визначає спеціальні місця для реалізації цієї продукції. Цьогоріч у такому переліку будуть зміни – не буде торгівлі ялинками на площі 50-річчя Перемоги. Головний атрибут Нового року мешканці цього мікрорайону зможуть придбати на ринку «МА-КІ».

Вже незабаром розпочнеться пора купівлі-продажу новорічних прикрас. У період з 14 по 31 грудня включно вінничани зможуть придбати лісові красуні в наступних місцях: на площі перед ринком «Урожай», на проспекті Юності (навпроти магазину «Корона»), на розі проспекту Космонавтів та вулиці Хмельницьке шосе (біля літака), поблизу тролейбусної зупинки «вул. Грибоєдова» та на розі просп. Космонавтів та вул. Келецької (біля магазину «Чайка»). Крім того, реалізація новорічної атрибутики здійснюватиметься на вул. Ватутіна (поблизу магазину «Мрія»), навпроти МКЛ №3, біля входу в парк «Дружби народів» , біля торгових центрів «ШОК» та «Мегамол» та в інших місцях, визначених в рішенні виконавчого комітету Вінницької міської ради.

А ось на площі 50-річчя Перемоги, поблизу Будинку Офіцерів, цьогоріч продажу новорічних прикрас та ялинок не буде. Тимчасовий продаж здійснюватиметься на ринку «МА-КІ». За словами директора департаменту адміністративних послуг Вінницької міської ради Сергія Кудлаєнка, майданчик для продажу новорічних прикрас та ялинок біля Будинку Офіцерів значно менший за той, який запропоновано на ринку. «Кількість бажаючих реалізовувати товар новорічної тематики на цій площі з кожним роком зростає, - говорить Сергій Кудлаєнко. – Відповідно, зростає і кількість автівок, які паркуються біля Будинку побуту «Ювілейний». В свою чергу це створює проблеми як для водіїв, так і для пішоходів, адже кількість заторів на цій ділянці дороги у цей період значно збільшується. На ринку «МА-КІ» площа для продажу новорічної продукції значно більша, крім того тут є місце для стоянки авто».

Окрім цього, як повідомив Сергій Кудлаєнко, ті підприємці, які прагнуть отримати погодження на реалізацію новорічних ялинок та прикрас на території міста, обов’язково повинні укласти договори на прибирання територій. «На жаль, деякі суб’єкти господарювання залишали прямо на площах, де здійснювали продаж, сміття. Траплялись випадки, коли на вулицях залишали ялинки, які не встигли реалізувати або ж які втратили товарний вигляд, - говорить Сергій Кудлаєнко. – Тепер перед тим, як отримати дозвіл на продаж, підприємці повинні будуть укласти договір на прибирання території. В інакшому випадку погодження на реалізацію новорічних ялинок надаватися не буде, а отже, буде заборонено здійснювати продаж атрибутики Нового року».


Переглядів: 4400
Поширень: 0