Самий мальовничий трамвайний маршрут Цюріха має номер 21. Крім того, що маршрут прокладений через красиві місця Цюріха, він цікавий тим, що по цій лінії ходять історичні трамваї.

Хто сказав, що історичні трамваї не повинні їздити за маршрутами і возити пасажирів? Найстаріший з трамваїв маршруту № 21 датується 1897 роком, але він як і раніше працює з музейної лінії.

Музейна лінія входить до мережі муніципальної транспортної компанії міста Цюріха (VBZ) і працює цілий рік, маршрут з\'єднує Burgwies (трамвайний музей) з центром Цюріха.

Музейний маршрут знаходиться у віданні трамвайного музею Цюріха, обслуговують маршрут добровольці у спеціальній формі. Маршрут № 21 прокладений вздовж річки Ліммат (обидва берега) і виходить до Банхофштрассе (Фінансовий центр міста - тут розташовуються офіси великих фірм, правління страхових компаній, редакції газет і журналів, відділення яких знаходяться на п\'яти континентах.) Музейний маршрут - вірний спосіб ознайомиться з пам\'ятками Цюріха.

З недавніх пір в розпорядження трамвайного музею Цюріха надійшли вагони Міраж. Peter Specker пропонує нам побачити перший рейс Міражу по маршруту № 21.

До 100-річного ювілею вінницького трамваю КП "ВТТУ" готує подарунок вінничанам і гостям міста. Саме на цю дату заплановано відкриття першого в Україні музею електротранспорту. Його експозицію поповнять спочатку трамвайні вагони, які працювали в різні роки на вулицях Вінниці. Надалі можливе прийняття в музей трамваїв з інших міст. Якщо у Вас є ідеї по розташуванню музею, наповненню експонатами, або Вам просто цікава ця тема, приєднуйтесь до обговорення на форумі Вінницького трамвая


Переглядів: 3720
Поширень: 0