На жаль, із року в рік отруєння грибами в Україні носить масовий характер. «Гаряча пора» отруєнь залишилась у літньо-осінньому періоді, однак такі надзвичайні події досі мають місце.

Так, 13 грудня в інфекційне відділення Вінницької першої міської лікарні було доставлено 59-річну жительку м.Вінниці з невтішним діагнозом - отруєння грибами. Жінка приготувала їх сама, а згодом після вживання відчула погіршення самопочуття та звернулася по допомогу.

Навіть їстівні гриби можуть стати отрутою для людини при неправильній підготовці до вживання. Багато постраждалих стверджують, що варили гриби довго. Однак, важливим є не тривале варіння, а зливання декілька разів відвару, бо він є найнебезпечнішим (щонайменше тричі, через кожні півгодини варіння). Лише після цього можна продовжити приготування страви.

І, ніякого самолікування! Бо чим більше токсинів потрапить у кров, тим важчим буде перебіг отруєння.

У зарубіжних країнах отруєння дикорослими грибами стаються рідко, оскільки люди майже не збирають грибів у лісах. Тож, щоб бути спокійним за себе і свою родину, краще споживати печериці та гливи, вирощені у теплицях.


Переглядів: 2675
Поширень: 0