15 грудня, у Вінниці відбулася урочиста церемонія вручення свідоцтв державного зразка та сертифікатів Міністерства оборони України військовослужбовцям, які пройшли перенавчання у Міжрегіональному центрі соціальної адаптації за спеціальністю “Менеджмент підприємств”.

Офіцери у Вінниці вчаться на менеджерів бізнесу

Двадцять п’ять військовослужбовців частин місцевого гарнізону та 3 осіб з числа їхніх сімей, протягом двох з половиною місяців, за 350-годинною програмою перепідготовки опановували нову спеціальність, здобували необхідні знання та навички щоб в майбутньому скласти вдалу конкуренцію на ринку праці.

Навчання здійснювалося в рамках спільного проекту Міністерства оборони України, Міжнародного благодійного фонду “ЕвроАзія” та ОБСЄ, відповідно до Державної програми “Допомога в соціальній адаптації звільнених військовослужбовців Збройних Сил України”.

Офіцери у Вінниці вчаться на менеджерів бізнесу

– 83 відсотки випускників з попередніх навчальних груп успішно працевлаштувались після перепідготовки, – розповідає директор Міжрегіонального центру соціальної адаптації Юрій Московчук, – це, зрештою, і зрозуміло, адже кожен з військовослужбовців знає, навіщо він прийшов на такі курси, розуміє, що сьогодні на ринку праці дуже складно складати конкуренцію молодим юнакам та дівчатам, не маючи відповідного багажу знань.

Загалом, протягом 2011 року в рамках Державної програми з соціальної адаптації звільнених військовослужбовців за сприяння ОБСЄ пройшли перенавчання більше 1050 військовослужбовців.

За 5 років у Міжрегіональному центрі соціальної адаптації звільнених військовослужбовців, де директором Юрій Московчук, пройшли перепідготовку 3055 чоловік (2021 військовослужбовець, 146 членів сімей військовослужбовців та 888 цивільних осіб), в тому числі за сприяння ОБСЄ – 1718 військовослужбовців.


Переглядів: 3173
Поширень: 0