Наступного понеділка відзначатиметься одне з найулюбленіших та найочікуваніших свят малечі - День Святого Миколая, який із давніх-давен вважається покровителем дітей та студентів та помічником бідних у скруті. За сталою традицією у місті проводитиметься низка заходів, приурочених до свята для діток із будинків-інтернатів, дітей-сиріт та малюків, позбавлених батьківського піклування. Концертні програми та вистави, розважальні програми та подарунки - все це та багато іншого чекає на малечу, починаючи з 16 грудня.

Цьогоріч одними із перших, хто отримає подарунки до свята, стануть діти, які опинились в складних життєвих обставинах. Саме для цієї пільгової категорії 16 грудня відбудеться показ вистави Вінницького академічного обласного театру ляльок. 120 діток отримають новорічні подарунки та цікаві іграшки. «Також цього дня на малечу чекатиме сюрприз в рамках акції «Книга мого життя», яка розпочнеться з 16 грудня і триватиме до кінця наступного року». - розповідає начальник служби у справах дітей Вінницької міської ради Людмила Шафранська.

Крім того, вихованці дитячої музичної школи №1 та №2 вирушать до Прибузької допоміжної школи-інтернату та будинку-інтернату с. Стара Прилука із святковою концертно-розважальною програмою та подарунками для дітей-сиріт та дітей з вадами розвитку. А любителі мультиків зможуть упродовж чотирьох днів, з 16 до 19 грудня включно безкоштовно переглянути мультфільм «Переможець» у кінотеатрі «Родина». А у понеділок, 19 грудня в Міському Палаці мистецтв «Зоря» відбудеться традиційна щорічна благодійна акція «Рок по-нашому». Усі кошти, які надійдуть під час акції, будуть спрямовані на придбання необхідного обладнання для Прибузької школи-інтернату.

На День Святого Миколая подарунки та солодощі отримають і вихованці будинку дитини «Малютка» та дитячого будинку «Гніздечко», міської громадської організації допомоги дітям-інвалідам з інтелектуальною недостатністю «Надія». За словами директора департаменту освіти Володимира Буняка, від міської ради адміністрації закладів також отримають подарунок - грошовий сертифікат на придбання необхідного для дітей обладнання та покращення матеріально-технічної бази. «Окрім цього, наступного понеділка вже традиційно діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування отримають грошову допомогу та подарунки від міського голови Володимира Гройсмана, - говорить Володимир Буняк. - Для більш ніж двох сотень маленьких вінничан цієї категорії також буде влаштовано цікавий концерт від вихованців Палацу дітей та юнацтва». Крім того, на діток, які перебувають у Вінницькому обласному притулку «Добро», - чекатиме спортивно-розважальна програма за участю провідних спортсменів міста та вихованців міських дитячо-юнацьких спортивних шкіл із солодкими подарунками та іграшками.

А малеча з малозабезпечених та багатодітних родин, дітки, позбавлені батьківського піклування, та діти-сироти матимуть змогу безкоштовно прокататися на екскурсійному трамваї-кав\'ярні «Везунчик». Тут для них готують цікаву екскурсію, насичену програму, під час якої діток частуватимуть солодощами.


Переглядів: 2838
Поширень: 0