Днями працівники вінницького УБОЗу затримали членів організованої злочинної групи, яких обґрунтовано підозрюють у скоєнні розбійних нападів та інших тяжких злочинів на території Вінницької області.

Як повідомив начальник УБОЗ УМВС України у Вінницькій області Валерій Пастух, у кримінальні справі, яку порушили за ознаками злочину, передбачену ч.3 ст.187 Кримінального кодексу (Розбій поєднаний з проникненням у житло) фігурують п’ятеро жителів м. Вінниці, раніше неодноразово судимих за вчинення тяжких умисних злочинів.

5 грудня зловмисники вчинили розбійний напад на підприємця з Тульчинського району. Використовуючи маски з прорізами для очей, вони зайшли в будинок до чоловіка і застосувавши фізичну силу, незаконно заволоділи значною сумою грошових коштів та ювелірними прикрасами.

В ході проведення слідчо – оперативних заходів у зловмисників було вилучено автомобіль марки ВАЗ - 21150, який належить одному із учасників та являвся предметом вчинення злочину, номерні знаки, виготовлені кустарним способом, дві маски, ювелірні прикраси та частину грошей.

Відносно 3-ох учасників групи Тульчинським районним судом було обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту, двоє інших фігурантів кримінальної справи знаходяться на підписці про невиїзд.

Під час проведення подальших оперативно-розшукових заходів співробітниками УБОЗ було встановлено інші факти скоєння фігурантами даної кримінальної справи тяжких злочинів на території області. Зокрема, було встановлено, що один із фігурантів даної кримінальної справи спільно із трьома іншими зловмисниками організував незаконне заволодіння грошовими коштами одного з банків у місті Вінниця. Підозрювані використовували збій у програмному забезпеченні банкомату. Сума збитку склала два мільйони чотириста тисяч гривень.

На даний час правоохоронці встановлюють місця знаходження усіх речових доказів, а також перевіряють підозрюваних на предмет вчинення ними інших аналогічних злочинів.

Санкція статті 187 ч.3, за якою було порушено кримінальну справу, передбачає позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна.

Як зазначив Валерій Пастух, в четвертому кварталі 2011 року працівники вінницького УБОЗу задокументували діяльність ще трьох організованих злочинних угруповань, учасники яких скоювали злочини у сфері господарської діяльності.


Переглядів: 3242
Поширень: 0