Ви - пенсіонер, живете на одну пенсію і у вашій оселі стара плита чи колонка? У вас є шанс отримати новий газовий прилад за бюджетні кошти. Теоретично. У перспективі.

На Вінниччині інвентаризують старі газові прилади, встановлені у квартирах та будинках, де мешкають представники соціально незахищених верств населення, у першу чергу - пенсіонери. Мета: заміна колонок, котлів і плит за бюджетний кошт та заради суспільної безпеки.

- Ми визначилися з адресами і вартістю робіт, надали документи в Міненерговугілля для опрацювання і вирішення. Самі розумієте: повинен бути відповідний механізм фінансування, - розповів головний інженер ПАТ "Вінницягаз" Олексій Войтенко. - По області ця програма склала 9,8 мільйона гривень. У населених пунктах, де стара газифікація - а це Козятин, Калинівка, Вінниця, Хмільник - більш заможні люди газові прилади міняють за власний рахунок, а у тих, що коштів не мають, стан газового обладнання жахливий.

Підтвердження тому - чотири нещасних випадки, пов\'язані із використанням газу у побуті, які сталися на Вінниччині у 2011 році (останній - у Вінниці, по К. Маркса, у листопаді). Усі постраждалі - люди віком 70 і більше, - звертає увагу Олексій Войтенко.

- Ми зробили відповідне звернення разом з Держгірпромнаглядом до міського голови Вінниці щодо проведення додаткового обстеження (таких квартир. - Авт.) і виділення нам відповідних коштів, - зазначає він. - Якщо зараз не закласти на це гроші, потім може всім відгукнутися вже іншим…


Переглядів: 2823
Поширень: 0