На завершальному етапі знаходиться будівництво сучасного хірургічного центру обласної лікарні імені Пирогова, який відноситиметься до закладів охорони здоров’я третинного рівня. Восени 2011 року, враховуючи необхідність прискорення завершення будівельних робіт першого етапу та соціальну значимість об’єкта, обласна державна адміністрація звернулася з проханням до Міністерства фінансів України щодо додаткового фінансування з державного бюджету у 2011 році будівництва хірургічного корпусу обласної клінічної лікарні ім.Пирогова у м.Вінниці на загальну суму 15 млн. грн.

Зведення даного об’єкту знаходиться на особистому контролі голови облдержадміністрації Миколи Джиги, який приділяє максимум уваги будівництву. Хід проведених робіт та час здачі споруди в експлуатацію став метою робочих оглядин 11 січня. Володимир Гігінешвілі, керівник ТОВ «Вінницябуд» показав губернатору хід робіт з монтування ліфтів, виконання утеплення зовнішніх стін і оздоблення, зведення актової зали тощо.

Під час подальшої наради з будівельниками, лікарями та своїми заступниками голову облдержадміністрації цікавило лише одне питання – скільки необхідно коштів , щоб вчасно і поетапно ввести корпус в експлуатацію. Будівельники ж звітували що зроблено.

За їх переконаннями та словами головного лікаря закладу Олександра Жупанова на завершення будівельно-монтажних робіт на 5 тис. кв. метрів необхідно виділити та освоїти від 12 до 17 млн. грн. (з врахуванням монтажних матеріалів). Наразі на повну укомплектацію приміщень корпусу (240 ліжок з обладнанням) необхідно майже 80 млн. грн. Адже передбачається створення умов функціонування медпідрозділів за новітніми технологіями, насамперед кардіологічної хірургії, рентген-судинної хірургії, єдиної малоінвазивної хірургії. Крім цього Микола Джига окреслив своє бачення благоустрою території забудови.

«Ця будівля має прикрашати наше місто. Роботи проводяться, якість непогана. Дах і стіни над актовою залою будуть зроблені до травня, а це 900 кубів кладки. Фактично перший блок готовий на 90 %. Залишилося постелити лінолеум, і добудувати конференц-зал та провести благоустрій території», - зазначив Микола Джига.

Він підкреслив, що на такому високому рівні мають бути облаштовані всі палати, а хірургічні блоки оснащені найсучаснішим діагностичним та хірургічним обладнанням. Відповідне фінансування для його придбання, комплектацію і встановлення влада забезпечить. Лікарня має стати зразковою для усіх медичних закладів області.

Ввести в експлуатацію новий корпус лікарні планують до 21-ої річниці Незалежності України в серпні 2012 року.

Для довідки:
Будівництво нового хірургічного корпусу розпочато у 1992 році.
Хірургічний корпус включає в себе три секції 7, 9 та 8 – ми поверхових відповідно, а також двоповерхову прибудову. Загальна площа складає – 22726 квадратних метрів. Заклад розрахований на 240 стаціонарних місць. У корпусі передбачені палати на 1 – 3 особи. Щорічно у відділеннях нового корпусу буде лікуватись біля 7000 хворих області .
Загальна вартість будівництва оцінюється в понад 200 млн. грн.


Переглядів: 4243
Поширень: 0