У вівторок, 17 січня, у Вінниці показовим заняттям зі збору особового складу та відпрацюванням елементів оповіщення військовозобов’язаних розпочався другий день командирського збору з військовослужбовцями міських та районних військових комісаріатів області.

Як поінформували в обласному військовому комісаріаті, це плановий захід, який, зазвичай, проводиться на початку року і має за мету вдосконалити теоретичні знання та практичні навички військовослужбовців.

– До порядку денного командирського збору, – розповідає тимчасово виконуючий обов’язки обласного військового комісара полковник Олег Кислюк, – ми включили різноманітні заняття з основних предметів професійної підготовки військовослужбовців, адже зараз у військових комісаріатах проводиться приписка юнаків до призовних дільниць. Попереду – організація і проведення призовної кампанії “Весна – 2012”, а також набір громадян на військову службу за контрактом.

Якщо перший день збору носив суто лекційний характер, то впродовж наступних двох військовослужбовці військових комісаріатів області навчалися та складали заліки зі знання керівних документів з бойової готовності, тактичної, мобілізаційної та спеціальної підготовок. Крім того, офіцерами обласного військкомату для учасників збору були організовані практичні заняття з організації повсякденної діяльності, зокрема несення служби черговим військового комісаріату, організація пропускного режиму, обладнання місць зберігання військової техніки.

Також розглядались питання організації територіальної оборони, проведення звірок облікових даних військового комісаріату з даними облікових органів місцевого самоврядування, підприємств, організацій та установ.

Завершиться збір проведенням контрольних занять з фізичної, вогневої та стройової підготовки.

– Військовий комісаріат – це те місце, де молода людина вперше зустрічається з армією, і від цієї зустрічі у неї складається враження про Збройні Сили України загалом. Тому військовослужбовець військового комісаріату, будь-то міського, районного чи обласного масштабу, повинен бути еталоном захисника Вітчизни, взірцем для наслідування. Гадаю, що командирський збір підвищить компетентність кожного військовослужбовця у різноманітних питаннях повсякденної роботи комісаріату, – додав полковник Олег Кислюк.


Переглядів: 4850
Поширень: 0