Сьогодні, 18 січня, з 164-го територіального центру комплектування військовослужбовцями за контрактом, що у Вінниці, до навчальних центрів Збройних Сил України направлено 80 юнаків та дівчат – кандидатів на військову службу за контрактом.

За словами начальника центру підполковника Олександра Плівачука, 26 майбутніх контрактників навчатимуться у 169-му Навчальному центрі Сухопутних військ Збройних Сил України, 17 кандидатів на військову службу за контрактом опановуватимуть військові спеціальності в об’єднаному навчальному центрі Повітряних Сил, що у Василькові. Решта здобуватимуть військові спеціальності у навчальних частинах, що дислокуються у Полтаві, Гайсині, Харкові, Севастополі, Миколаєві та Шепетівці. До відправки на навчання юнаки та дівчата пройшли медичні комісії, склали заліки з фізичної підготовки, пройшли тестування на професійну придатність.

– Майже протягом трьох місяців молодь, яка не проходила військову службу, та півтора місяці ті, хто вже має за плечима досвід служби в армії, – розповідає підполковник Олександр Плівачук, – будуть опановувати військові спеціальності. Після успішного складання іспитів переважна більшість вже військовослужбовців-контрактників проходитиме військову службу в частинах Повітряних Силах та Сухопутних військах Збройних Сил України, що дислокуються на Вінниччині. Щоправда, серед майбутніх контрактників є й такі, хто виявили бажання проходити службу за межами області, зокрема у 30-й окремій механізованій бригаді, що у Новоград-Волинському, та 26-й артилерійській бригаді, що у Бердичеві.

Варто зазначити, що Вінниччина вже два роки поспіль б’є рекорди за кількістю юнаків та дівчат, які виявили бажання проходити військову службу за контрактом. Це – майже 700 контрактників, з яких 96 жінок. Усі вони, успішно здобувши військову спеціальність, проходять службу у військових частинах Збройних Сил України.

Зі слів начальника центру, такого результату досягнуто завдяки щоденній копіткій роботі. Інструктори докладають усіх зусиль для роз’яснення населенню переваг проходження військової служби за контрактом. Для більш ефективного та якісного комплектування Збройних Сил України військовослужбовцями військової служби за контрактом налагоджена тісна співпраця з центрами зайнятості населення України у Вінницькій області. За їх допомогою для громадян, які знаходяться на обліку тимчасово не працевлаштованих, постійно висвітлюється інформація про переваги та можливість проходження військової служби за контрактом у військових частинах та установах ЗС України. Окрім того, у центрах зайнятості розташовані інформаційні куточки, в яких можна дізнатися про наявність вакантних посад у військових частинах та установах Міністерства оборони, розташованих на території Вінниччини.

Цього року у Вінницькій області заплановано відібрати на військову службу за контрактом 253 кандидатів віком від 18 до 40 років.

 


Переглядів: 6558
Поширень: 0