У Вінницькій області започатковано новий проект між Вінницьким національним медичним університетом ім. М.Пирогова і районними держадміністраціями. За яким 48 дітей з районів здобудуть спеціальність лікаря за рахунок районних держадміністрацій.

- Ця програма буде реалізована і у цьому немає сумнівів, - зазначив губернатор Вінницької області Микола Джига. - Це пріоритетний медичний проект. Наша мета, щоб медпрацівники приходили на село так само, як і молоді учителі.

Для студентів навчання стане безкоштовним за умови: працювати вони поїдуть до того села і району, які його направили.

За словами заступника голови обласної держадміністрації Любов Спірідонової, мета проекту — стимулювати дітей, які не мають змоги оплатити навчання і готові повернутись у село.

- У нас багато сільських дітей, які б хотіли навчатись у медуніверситеті, - говорить Любов Спірідонова. - Зважаючи на те, що бюджетних місць недостатньо, а проплатити навчання сільські діти не можуть, тому буде спільна угода районної держадміністрації з медуніверситетом. За дитину проплачують районні держадміністрації, а студент бере зобов’язання повернутись на роботу у той населений пункт, звідки він родом.


Переглядів: 6204
Поширень: 0