Про це на прес-конференції зазначив начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк. «За підсумками 2011 року область здобула 35 перемог у ІV етапі Всеукраїнських учнівських предметних олімпіад. Значні досягнення маємо і за підсумками зовнішнього незалежного оцінювання: 35 абітурієнтів регіону отримали 200 балів з предмету тестування, 2 абітурієнти – 400 балів. За цими результатами Вінниччина займає 4 позицію у загальнодержавному рейтингу», - зауважив головний освітянин області.

Водночас, передноворічними днями унікальну нагороду для обдарованих учнів – нагрудний знак «Гордість і надія України» - отримав із рук Міністра освіти і науки, молоді та спорту України Дмитра Табачника шестикласник школи-ліцею № 7 м. Вінниці Михайло Кривошея. Цієї відзнаки удостоюються учні, які показали неймовірні результати в міжнародних інтелектуальних, спортивних або творчих змаганнях і стали особливими переможцями в юному віці.

Такі зусилля не залишаються непоміченими – відповідно до обласної цільової програми роботи з обдарованою молоддю на 2008 – 2012 роки, здійснюється заохочення талановитої молоді та їх наставників. Лише у минулому році на зазначені цілі використано більше 530 тисяч гривень.

Окрім того, щопівроку 35 кращим учням професійно-технічних та студентам вищих навчальних закладів Вінниччини виплачуються стипендії обласної державної адміністрації та обласної Ради у чотирьох номінаціях. Комісією з питань стипендіального забезпечення вже визначено 35 представників талановитої та активної молоді області, що здобули право на отримання зазначеної стипендії у І півріччі поточного року. Відповідно до визначеної квоти, такі виплати отримають 7 учнів професійно-технічних навчальних закладів, 11 студентів ВНЗ І-ІІ р.а. та 17 представників закладів вищої освіти ІІІ-ІV р.а.

За інформацією управління освіти і науки облдержадміністраці



Переглядів: 3281
Поширень: 0