Вінницький регіональний центр оцінювання якості освіти виходить з пропозицією перевірити роботу вінницьких шкіл, які, за його даними, дають нульову ефективність навчання.

- За нашими оцінками, в області є 50 навчальних закладів, учні яких під час ЗНО набирають не більше 150 балів (за умовами прийому до ВНЗ у 2012 р. мін. бал - 124, з профільних предметів, визначених вузом, — 140 — авт.), - говорить Геннадій Кузьменко, директор Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти. - Загалом більше 70% дітей набирають 175-200 балів, і це високий результат. Але уже чітко виділилася група шкіл, результат якої - “0”. В основному мова йде про малокомплектні заклади.

Самі школи поки що не називають, але обіцяють при можливості їх оприлюднити — як стимул виправитися, й працювати краще.

До речі, випробувати свої сили у складанні тестів можна незабаром, взявши участь у пробному тестуванні, яке пройде 24 і 31 березня. Якщо минулого року абітурієнти самі підраховували свої бали, то тепер одразу дізнаються свій результат — місце у рейтингу відносно інших.

- Загалом на ЗНО-2012 очікуємо 13 тисяч учасників, 10 тисяч з яких — нинішні випускники, решта — випускники минулих років, - підсумовує Геннадій Кузьменко. - Процес реєстрації йде дуже повільно, адже, за традицією, більшість реєструються в останні два тижні.

Реєстрація триває до 20 лютого. Внести зміни у перелік предметів можна буде до п\'ятого березня. Більш детальна інформація про ЗНО-2012 - на сайті www.vintest.org.ua.




Переглядів: 4478
Поширень: 0