Три напади на водіїв таксі зафіксовано у Вінниці з початку 2012 року. У всіх випадках оперативно втрутилися і затримали зловмисників працівники Управління Державної служби охорони. Під час останнього нападу, який стався 15 січня, на водія напали четверо дужих молодиків. Вони скористувалися послугами таксі, але залишилися незадоволені оплатою за проїзд і вирішили розрахуватися кулаками. Усю четвірку працівники УДСО затримали і доставили у райвідділ міліції.

- У нас прямий телефон з оператором «Громадської організації Вінницької обласної асоціації перевізників», - розповідає начальник управління Держслужби охорони при УМВС України у Вінницькій області Віктор Козаченко. - Сигнал тривоги надходить на пульт на Пирогова. Наш екіпаж прибуває на місце за три хвилини, блокує таксі, затримує зловмисника і доставляє у райвідділ міліції. Більшість викликів – це адміністративні порушення. Три із усіх цьогорічних тривог в управлінні служби охорони називають попередженням злочинів.

- В основному, такі виклики трапляються у нічний час, - каже Віктор Козаченко.

– Один пасажир з пістолетом напав, другий з ножем, останній - виліз на дах таксі і почав стрибати, замість того, щоб платити гроші. Таке буває, якщо у таксі сідає людина у нетверезому стані. Своєчасність прибуття на місце міліцейського екіпажу завадило правопорушенню стати кримінальним злочином.

- Ще років п’ять тому у Вінниці по тривозі всі таксисти збігалися, - говорить Віктор Козаченко. – Вони самі молотили нападників так, що потім не знали, кого судити, таксистів, чи того, хто напав. Зараз асоціація перевізників, яка користується нашими послугами, відчула, що це реальний захист. Наші машини приїжджають і гасять злочинні посягання. Навіть юридичну підтримку відкинули перевізники. На теперішній час під нашою охороною знаходиться близько трьох тисяч машин таксі.


Переглядів: 2934
Поширень: 0