В обласному управлінні внутрішніх справ відбулася прес-конференція начальника УМВС Валерія Ноніка, на якій керівник міліції Вінниччини розповів про акценти в роботі правоохоронного відомства та довів до присутніх результати діяльності в січні цього року.

прес-конференція Валерія Ноніка

Валерій Нонік зауважив, що міліціонери послуговуються в своїм діяльності принципом «Людина – понад усе». А одним з головних критеріїв оцінки міліції є довіра громадян до міліції.

- Я вимагаю від підлеглих стовідсоткову реєстрацію всіх без винятку заяв, зазначив Валерій Нонік. - На будь-яке звернення громадянина має бути забезпечено відповідне реагування з належним ефектом. Або запобігти правопорушенню, або припинити його. Ми маємо зробити все можливе в рамках закону, аби захистити права людини.

З початку року підрозділами органів внутрішніх справ Вінниччини зареєстровано 6724 заяв і повідомлень про правопорушення та пригоди, серед яких 74,4 % (5001) про події з ознаками злочинів. Зареєстровано 6 умисних вбивств, з яких 4 розкрито.

Значно активізовано роботу з виявлення злочинів, пов’язаних з незаконним поводженням із зброєю та злочинів, пов’язаних із збутом наркотиків. Міліція викрила 48 фактів незаконного поводження зі зброєю: у правопорушників вилучено 6 обрізів, 1 револьвер, перероблений для стрільби бойовими патронами, ручну гранату часів ВВВ, 300 г пороху, 440 патронів різного калібру, 19 одиниць холодної зброї.

У січні цього року було затримано 36 осіб, які переховувались від суду та слідства.

Одним з пріоритетних напрямків діяльності міліції залишається боротьба з наркозлочинністю, в першу чергу, з наркоторгівлею. У цій сфері викрито 124 злочини, з них 31 факт збуту наркотиків. У злочинців вилучено понад 16 кг наркотичних речовин .

Окрім того вінницька міліція розкрила 62 злочини минулих років. Значну частку у структурі злочинності займають звернення громадян про скоєння злочинів майнової спрямованості (1275). Це такі їх види, як пограбування, крадіжки, шахрайства.

На ці звернення припадає більше чверті усіх зареєстрованих повідомлень про злочини, в середньому щодобово з цього приводу до міліції звертаються 55 громадян.

Актуальною залишається робота міліції з виявлення та припинення правопорушень та злочинів у бюджетній сфері, протидії корупції .

В поточному році службою виявлено 28 злочинів економічної спрямованості, серед яких 3 факти хабарництва, 9 злочинів у бюджетній сфері, 2 факти кримінальної корупції, 5 злочинів зі збитками понад 100 тисяч гривень та 5 злочинів понад 1 млн грн.

Зокрема, за матеріалами УДСБЕЗ УМВС прокуратурою м. Вінниці порушено додатковий епізод по кримінальній справі відносно директора одного з Вінницьких регіональних управлінь, який зловживаючи службовим становищем, використав державні кошти в сумі понад 1 млн 420 тисяч гривень за нецільовим призначенням – на будівництво іншого об’єкту, чим завдав збитків державі на вказану суму.

10 січня у м. Хмільник затримано «на гарячому» голову Вінницької обласної організації, який вимагав та отримав від суб’єкта підприємницької діяльності хабар у сумі 1,6 млн. грн. за сприяння в реалізації об’єкта незавершеного будівництва та земельної ділянки, площею 6 га.

10 січня в Літинському районі затримано «на гарячому» голову сільської ради та члена виконкому цієї ж сільської ради, які перебуваючи у злочинній змові, вимагали та отримали від двох громадян хабар у сумі 110 тис. грн., за надання їм у власність земельної ділянки площею 1 га на території сільської ради.

В ході прес-конференції генерал Валерій Нонік зупинився на проблемі аварійності на автошляхах області. В січні сталося 27 дорожньо-транспортних пригоди, в результаті яких 4-ро осіб загинуло та ще 28 травмовано. Працівник державтоінспекції під час нагляду за дорожнім рухом задокументовали 864 факти керування транспортом у нетверезому стані.

Окрім реагування на заяви та повідомлення громадян про злочини співробітниками міліції також здійснюються виїзди на повідомлення про події, що не містять явних ознак злочинів. Це повідомлення про раптові смерті громадян, суїциди, нещасні випадки тощо.

Загалом на такі повідомлення припадає 12 відсотків від усіх зареєстрованих повідомлень.

У поточному році уже зареєстровано 347 раптових смертей, 40 самогубств, 30 нещасних випадків з летальними наслідками.

В ході прес-конференції начальник УМВС відповів на запитання журналістів, які стосувалися ходу розкриття резонансних злочинів , скоєних останнім часом на території області, змін в контексті реформування органів внутрішніх справ, підготовки до Євро-2012.

На завершення зустрічі генерал-майор міліції Валерій Нонік вручив посвідчення про акредитацію при СЗГ УМВС журналістам, які висвітлюють діяльність міліції, висловивши надію на подальшу співпрацю для забезпечення прозорості та відкритості правоохоронного відомства.


Переглядів: 2584
Поширень: 0