Фахівці Держфінінспекції у Вінницькій області під час ревізій у 22 професійно-технічних навчальних закладах виявили порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на загальну суму 4,8 млн. грн.

Так, посадовими особами Браїлівського професійного ліцею без відповідного дозволу органу управління вищого рівня незаконно відчужено державне майно, вартістю понад 549 тис. грн. шляхом передачі його у приватну власність.

У 2009-2011 роках, усупереч законодавству, до Немирівського професійного ліцею за деякими спеціальностями понад ліцензований обсяг прийнято 15 осіб, до Вінницького вищого професійного училища №7 – одну особу, на навчання яких із бюджету витрачено майже 128 тис. грн.

Протягом згаданого періоду за відсутності відповідної акредитації в Тульчинському вищому професійному училищі № 41 та Вінницькому вищому професійному училищі № 11 на контрактній основі підготовлено 191 робітника за кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст», за що отримано 509 тис. грн. доходів.

Державні фінансові інспектори виявили непоодинокі випадки зарахування учнів до закладів профтехосвіти у кількості, що перевищувала обсяги державного замовлення. Однак їх навчання всупереч законодавству здійснювалося на безоплатній основі. Загальна сума таких недоотриманих доходів сягнула 962 тис. грн.

У дев’яти навчальних закладах встановлено випадки незаконного покриття витрат сторонніх юридичних і фізичних осіб, а також спеціального фонду кошторису за рахунок загального, що призвело до додаткового його навантаження на суму понад 95 тис. грн.

У восьми навчальних закладах виявлено низку порушень при нарахуванні та виплаті стипендій на загальну суму близько 688 тис. грн.

Численними є порушення, пов’язані з оплатою праці. Їх під час ревізій виявлено на загальну суму понад 544 тис. грн.

За недотримання вимог чинного законодавства на посадових осіб навчальних закладів складено 71 протокол про адміністративну відповідальність, 10 посадових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності. Матеріали шести ревізій передані на розгляд до правоохоронних органів. За допущені порушення бюджетної дисципліни до 10 навчальних закладів професійно-технічної освіти застосовано фінансові санкції у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами на реєстраційних рахунках, відкритих в органах Державного казначейства.



Переглядів: 3687
Поширень: 0