Працівники міліції виявили на квартирі у місті Вінниці семеро іноземців без будь-яких документів. За словами начальника Вінницького міського управління міліції Юрія Куцого, міліціонери прибули в квартиру по проспекту Коцюбинського за викликом громадян, які повідомили на «102» про можливий витік газу у вказаному помешканні. За вказаною адресою прибула також газова служба.

Семеро іноземців, які перебували у вказаній квартирі, були доставлені в районний відділ міліції, де були опитані з допомогою перекладача та сфотографовані. Вказані особи спочатку повідомили, що є повнолітніми громадянами Сомалі, однак після втручання представника Вінницької правозахисної групи, вказали, що їх вік - 17 років.

За словами начальника Управління державної міграційної служби у Вінницькій області Бориса Наливайка, з огляду на те, що іноземці за наданою ними інформацією, є неповнолітніми, вони були передані на поруки громадянину Сомалі, який наразі перебуває у процедурі набуття статусу біженця. На даний час вирішується питання щодо законності їх подальшого перебування в Україні, проводиться робота по встановленню осіб нелегалів.


Переглядів: 3240
Поширень: 0