ВОГО «Подільська агенція регіонального розвитку» у рамках реалізації проекту «Формування партнерства громадськості та органів місцевого самоврядування у сфері розвитку публічного е-врядування» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» оголошує конкурс на розробку символіки Громадського центру «Е-врядування».

Логотип Центру має відображати основну мету його створення та напрямки діяльності (деталі нижче).

Переможець буде нагороджений цінним призом. Пропозиції приймаються у форматі pdf або jpeg на електронну адресу: [email protected] до 15 лютого 2012 р. За довідками звертайтесь за телефоном 097 740 66 96. Контактна особа – Оксана Гречко.

Довідка:

Е-врядування – це форма організації державного управління, яка за рахунок широкого застосування інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) сприяє підвищенню ефективності, відкритості та прозорості діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування, наданню в дистанційному режимі комплексу державних послуг для суспільства. Переваги е-врядування можна визначити наступним чином:

  • Відкритість , прозорість та підзвітність діяльності органів влади перед громадськістю;
  • Підвищення якості надання адміністративних послуг (економія часових та матеріальних ресурсів, принцип «єдиного вікна»);
  • Доступ до публічної інформації за допомогою сучасних інформаційних технологій (в будь-якому місці та в будь-який час);
  • Деперсоніфікація взаємовідносин представників громади та ОМС (зниження рівня корупції);
  • Підвищення рівня демократизації суспільства.

Основна мета створення Громадського центру «Е-врядування» - поширення інструментів участі громадськості в управлінні державним та муніципальним сектором. До проекту будуть залучені представники громадських організацій та органів місцевого самоврядування.

Основні напрямки діяльності Центру :

  • Створення експертного середовища з питань е-врядування та е-демократії з-поміж представників ОГС та ОМС;
  • Розробка веб-порталу «Майстерня Е-врядування», віртуальних курсів навчання;
  • Організація та проведення навчальних програм, зустрічей, експертних опитувань, конференцій і т.п.


Переглядів: 2266
Поширень: 0