У неділю у сквері Козицького три десятки молодих людей падали у сніг і лежали кілька хвилин. Це був перший самостійно сформований у Вінниці флешмоб з 35 осіб без залучення будь-яких громадських організацій.

Домовлялись молоді люди у соціальний мережі “вконтакте”. До цього вони не були знайомі. Попередньо склали список бажаючих взяти участь і кожен отримав порядковий номер. Відповідно до нього молоді люди раптово по черзі падали у сніг.

Таким чином учасники флешмобу хотіли привернути до себе увагу перехожих, щоб ті не були байдужими до постраждалих.

- Адже іноді на вулиці ми проходимо біля людини, яка потребує допомоги, - говорить організатор флешмобу Антон Памуков. - Робимо вигляд, що усе гаразд. А насправді їй у цю хвилину, саме у цей момент міг допомогти ти — перехожий. Не важливо чи людина замерзає, чи їй стало погано, чи втратила свідомість, чи ще щось. Важливо те, що ти допоміг.

Реакція перехожих, за словами Антона Памукова, була різною: одні згадали усю нецензурну лексику, інші казали, мовляв, молодці, а ще інші, яких, на жаль, виявилось найменше, насправді хотіли викликати “швидку” і міліцію.

Ідея створити “Вінницький флешмоб” (група “вконтакті”) з’явилась тоді, коли Антон побачив подібний у Турції, коли флешмобери нагадували про обов’язок співчуття.


Переглядів: 5940
Поширень: 0