Служба безпеки України затримала співробітника Вінницького обласного Центру медично-соціальної експертизи, який вимагав хабара у розмірі трьох тисяч доларів США від жінки-інваліда за продовження терміну дії 2 групи інвалідності.

Встановлено, що лікар сам запропонував літній жінці-педагогу сільської школи, сплатити таку суму за документ, що буде довічно підтверджувати її інвалідність.

30 січня ц.р. співробітники СБУ затримали працівника медичної установи «на гарячому» під час одержання хабара у його службовому кабінеті – приміщенні медичної соціально-експертної комісії.

У ході обшуку службового приміщення у портфелі затриманого правоохоронці вилучили 2300 доларів США та 10 тисяч гривень. Крім цього, у приміщенні, було виявлено та вилучено майже 8 тисяч доларів США і 4 тисяч 500 гривень розкладених окремо серед медичних справ та карток хворих, шухлядах і записниках інших двох членів комісії.

За матеріалами СБУ органами прокуратури стосовно затриманого порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України.

Триває слідство.



Переглядів: 7737
Поширень: 0