Напередодні 23-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану керівництво області зустрілось з воїнами-інтернаціоналістами. Голова облдержадміністрації Микола Джига наголосив: «Ми віддаємо глибоку шану синам нашої Вітчизни, які в різних «гарячих точках» світу виконували свій інтернаціональний обов’язок . Чимало не повернулося з епіцентрів конфлікту, ми схиляємо голови перед ними, а тим, хто вижив – наша шана і повага за героїзм ».

«На Вінниччині проживають 3600 воїнів-інтернаціоналістів, з них - 490 інвалідів», - зазначив Микола Джига. «Живими з Афганістану не повернулись 142 наших земляки», - додав він. Влада зобов’язана оточити таких людей і їх сім’ї увагою і турботою, переконаний голова облдержадміністрації. Налагодження відкритого діалогу між владою та ветеранськими афганськими організаціями відзначив голова обласної організації "Української спілки ветеранів Афганістану" Петро Кирилишин.

Нещодавно обласна державна адміністрація та облрада домовилися з цією організацією про співробітництво з метою забезпечення соціальних гарантій ветеранам Афганістану, підписавши відповідну угоду.

Звертаючись до учасників бойових дій, які взяли участь в урочистих зборах, Микола Джига подякував за активну громадську позицію та запевнив, що органи влади і надалі підтримуватимуть воїнів-інтернаціоналістів. Він підкреслив: «Незважаючи на суспільну увагу, ви заслуговуєте безсумнівно на більше. Ми робимо усе для того, щоб в регіоні була стабільність і ви також відчували це».

Традиційно з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав ветеранів-інтернаціоналістів нагородили відзнаками.


Переглядів: 3259
Поширень: 0