У ніч з 10-го на 11-те лютого у Вінниці двоє молодиків обняли льодову Ейфелеву вежу, яку відновили на площі Незалежності, на цілий штраф. Вони вирішили сфотографуватись біля символу Парижу, але при цьому вершечок зламався і хлопці почали тікати. Правоохоронці затримали їх одразу, але у департаменті культури Вінницької міської ради кажуть, що сфотографувались ті рівно на суму, яку витратила фірма, щоб виготовити пошкоджену частину вежі.

Як поділились очевидці події, один з п’яних молодих людей (Кожному більше 30-ти. — Авт.) фотографував, а інший позував для фото - обняв вежу, але ненароком перестарався і у крижаної скульптури зламалась верхівка.

Утікачів одразу спіймала охорона, доправили до відділу Ленінського РВ УМВС міста Вінниці. Наразі правоохоронці вирішують чи “пришивати” дрібне хуліганство їм чи ні.

А от у департаменті культури Вінницької міської ради кажуть, що цього разу (Нагадаємо, що минулого року четверо п’яних студентів теж зламали вежу. Тоді вони відсиділи 15 діб у ізоляторі тимчасового утримання. — Авт.) їм доведеться компенсувати витрачені на ремонт кошти.

- За два вихідних дні Ейфелеву вежу фірма реконструювала, - говорить начальник відділу культурно-мистецьких проектів та організаційно-масової роботи Вінницької міської ради Світлана Тіскіна. - Тому у понеділок вранці, хто не проїжджав повз міську раду, - нічого й не помітив. Незалежно від того, чи самостійно, чи за рішенням суду, але молоді люди сплатять кошти, які витратились на реконструкцію вежі.

За словами охорони, незважаючи на те, що за усім, що відбувається на площі Незалежності слідкують камери, майже щовечора з Ейфелевої вежі доводилось у прямому сенсі знімати п’яних моделей.


Переглядів: 4131
Поширень: 0