21 лютого відбулось чергове засідання Комісії з питань підтвердження стажу роботи на посадах, що дають право призначати пенсії на пільгових умовах або за вислугу років.

За словами заступника начальника головного управління Лариси Дикої головна мета такого роду засідання - допомогти громадянам збільшити розмір пенсійних виплат. Найчастіше до управління звертаються люди робітничих професій, які відносяться до списків №1 і №2 (доярки, свинарки, трактористи, виконроби, електрогазозварювальники, прораби, майстри).

Щодо кількості звернень таких категорій громадян у 2007 та 2011 роках, - динаміка суттєво збільшилась (з 220 чоловік до 611 людей).

Лариса Дика зазначає: є певні професії, де не здійснюється атестація робочого місця, або відсутні первинні документи, що підтверджують виконання норм роботи. У таких ситуаціях Комісія не може допомогти в призначенні пенсії на пільгових умовах або за вислугу років.

Засідання Комісії у Вінницькій області, як і у інших регіонах України, проводяться 4 роки поспіль двічі на тиждень.

До складу Комісії входять представники не лише Пенсійного фонду області, а й профспілки, управління праці і соціального захисту населення, об’єднання організації роботодавців.



Переглядів: 4377
Поширень: 0