Зловживання монопольним становищем:

- Вінницьке обласне територіальне відділення Комітету оштрафувало Хмільницьку, Немирівську, Чечельницьку та Тиврівську центральні районні лікарні на 3 тис. грн, 2 тис. грн, 1,3 тис. грн та 5 тис. грн відповідно за зловживання монопольним становищем. Як встановило Відділення, лікарні при формуванні тарифу на платні медичні послуги завищили норми часу на їх проведення, що стало причиною зростання вартості самих послуг. Відповідачі визнали порушення та переглянули тарифи.

- Вінницьке обласне територіальне відділення Комітету оштрафувало ТОВ ВКФ «Сенс ЛТД» на 10 тис. грн за зловживання монопольним становищем. Як показало розслідування, товариство встановлювало економічно необґрунтовані ціни на скраплений газ, який використовується як моторне пальне, на АГЗС у територіальних межах Ямпільського, Мурованокуриловецького та Чернівецького районів Вінницької області. Відповідач визнав порушення, зобов\'язався його усунути та сплатити штраф до державного бюджету.

- Вінницьке обласне територіальне відділення Комітету оштрафувало ДП РСТ «Тульчинський ринок» на 4 тис. грн за зловживання монопольним становищем. Як показало розслідування, підприємство завищило тарифи на комплексні послуги з надання місць для торгівлі продовольчими товарами. Відповідач визнав порушення, знизив тарифи на 20 % та зобов’язався сплатити штраф до державного бюджету.

- Вінницьке обласне територіальне відділення Комітету оштрафувало Підприємство райспоживспілки «Центральний ринок» на 4 тис. грн за зловживання монопольним становищем. Як встановило Відділення, підприємство встановило економічно необґрунтовані тарифи на комплексні послуги із надання місць для торгівлі продовольчими товарами в межах м. Погребища. Відповідач визнав порушення, знизив тарифи на 35 % та зобов’язався сплатити штраф до державного бюджету.

- Вінницьке обласне територіальне відділення Комітету оштрафувало Брацлавський ККП на 4 тис. грн за зловживання монопольним становищем. Як встановило Відділення, підприємство укладало зі споживачами договори про надання послуг із централізованого водопостачання, що не відповідали умовам Типового договору та чинного законодавства у сфері водопостачання та водовідведення. Відповідач визнав порушення та зобов\'язався сплатити штраф до державного бюджету.

- Вінницьке обласне територіальне відділення Комітету оштрафувало КП «Піщанка-водоканал» на 3 тис. грн за зловживання монопольним становищем. Як встановило Відділення, підприємство стягувало зі споживачів послуг із централізованого водопостачання та водовідведення плату за пломбування засобів обліку води. Відповідач визнав порушення, зобов\'язався його припинити та сплатити штраф до державного бюджету.

- Вінницьке обласне територіальне відділення Комітету оштрафувало СТ «Центральний ринок» смт Теплик на 3 тис. грн за зловживання монопольним становищем. Як показало розслідування, товариство встановило економічно необґрунтований тариф на комплексні послуги із надання місць для торгівлі продовольчими товарами. Відповідач визнав і припинив порушення та зобов\'язався сплатити штраф до державного бюджету.

- Вінницьке обласне територіальне відділення Комітету оштрафувало КП «Крижопільський кооперативний ринок» на 2,5 тис. грн за зловживання монопольним становищем. Як встановило Відділення, підприємство застосовувало завищені тарифи на послугу із надання місця для торгівлі м’ясом у відповідному павільйоні на ринку в смт Крижопіль. Відповідач визнав порушення, привів вартість послуг до економічно обґрунтованого рівня та зобов\'язався сплатити штраф до державного бюджету.

- Вінницьке обласне територіальне відділення Комітету оштрафувало СТ «Ринок» на 2 тис. грн за зловживання монопольним становищем. Як показало розслідування, товариство встановило економічно необґрунтовані тарифи на комплексні послуги із надання місць для торгівлі продовольчими товарами в межах смт Вапнярки. Відповідач визнав порушення, знизив тарифи на 60 % і зобов’язався сплатити штраф до державного бюджету.

Антиконкурентні дії органів влади і управління:

- Вінницьке обласне територіальне відділення Комітету припинило антиконкурентні дії з боку Теплицької та Чечельницької селищних рад. Як встановило Відділення, селищні ради своїми рішеннями затвердили тарифи на послуги з централізованого водопостачання без дотримання 30-денного терміну введення їх у дію. Органи місцевого самоврядування визнали порушення.

- Вінницьке обласне територіальне відділення Комітету припинило антиконкурентні дії з боку Погребищенської міської ради. Як встановило Відділення, міськрада своїм рішенням затвердила тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення без дотримання 30-денного терміну введення їх у дію. Рада визнала порушення.

- Вінницьке обласне територіальне відділення Комітету припинило антиконкурентні дії з боку Піщанської селищної ради. Як встановило Відділення, виконком селищної ради затвердив плату за пломбування приладів обліку води, чим створив умови для вчинення порушення конкуренційного законодавства з боку КП «Піщанка-водоканал».


Переглядів: 5395
Поширень: 0