Приватний будинок на Замості його власник перетворив на ґуральню, де спиртне виготовляли за простим рецептом – розбавляючи водою спирт. Готова продукція відпускалась по ціні – 10 гривень за літр.

В помешканні підприємливого 45-річного вінничанина оперативники нарахували 23 каністри та 23 поліетиленові півторашки зі спиртом. Загальна кількість вилученої «горючої» рідини склала майже півтони, з яких 380 літрів – спирт, решта – розбавлена спиртова суміш .

Уся спиртова сировина та виготовлена продукція оцінюється на суму в 9 тисяч гривень.

За даним фактом вирішується питання про порушення кримінальної справи за ч.3 ст.204 КК України (Незаконне виготовлення, зберігання та збут підакцизних товарів), за що передбачено покарання - від 5 до 10 років ув’язнення.

За словами начальника УДСБЕЗ УМВС України у Вінницькій області Юрія Черкеса, власник підпільного цеху раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за незаконне виготовлення спиртних напоїв, але відбувся умовним покаранням.

З початку року працівниками УДСБЕЗ на ринку підакцизних алкогольних товарів зафіксовано 38 злочинів, вилучено підробленої продукції на загальну суму 2,6 млн гривень.


Переглядів: 3469
Поширень: 0