Про це під час засідання Громадської ради при Державній пенітенціарній службі України повідомив начальник Департаменту кримінально-виконавчої інспекції та соціально-психологічної роботи із засудженими Олег ЯНЧУК.

За його словами, впродовж 2011 року з установ ГПтС на території Україні були звільнені 40 тис. 242 людини. З них за місцем проживання були направлені 39 тис. 563 людини, 127 осіб були направлені за місцем судимості, оскільки вони не мали певного місця проживання. 218 чоловік були спрямовані в лікувальні установи, 289 осіб - до центрів соціальної адаптації, 45 осіб - в будинки-інтернати.

О.Янчук підкреслив, що підготовка засуджених до звільнення та допомога в трудовому і побутовому облаштуванні є складовою частиною процесу їх ресоціалізації. Відповідно, при звільненні 16 тис. 47 людям була надана матеріальна допомога на суму близько 664 тис. грн.

За словами О. Янчука, згідно з повідомленнями органів внутрішніх справ, 79,3% звільнених ув\'язнених були зареєстровані за обраним місцем проживання, майже 43% були працевлаштовані, 1,2% було надано статус безробітних.

Найгірша ситуація з працевлаштуванням колишніх в\'язнів складається в Чернігівській, Миколаївській, Львівській, Херсонській, Вінницькій та Тернопільській областях - всього від 3% до 12%.

У свою чергу, перший заступник голови ГПтС Сергій СИДОРЕНКО зазначив, що за 2011 рік у колонії повернулися 25 тис. чоловік, які вже мають судимість.



Переглядів: 3254
Поширень: 0