Плюс 10 копійок за холодне водопостачання і плюс 9 копійок за водовідведення.

Саме на таку суму зростуть ціни на ці послуги для вінничан з першого березня. Таким чином, кубометр холодної води коштуватиме нам 1,66 грн., стоків - 1,21 грн. Дорожчають ці послуги по всій Україні на підставі рішення Національної комісії регулювання комунальних послуг, схваленого 10 лютого. Згідно з документом, зростання тарифів відбулося у середньому на 7,8%. Таким чином - у середньому - водопостачання в країні коштуватиме 2,46 грн./куб. м, водовідведення - 2,11 грн./куб.м. Разом - 4,57 грн./куб. м, у той час як у Вінниці, де вода є чи не найдешевшою в Україні, - 2 грн. 87 коп.

- У корегуванні тарифів відображено лише збільшення вартості електроенергії, яке відбулося протягом 2011 року. Зростання вартості інших складових, зокрема, мінімальної заробітної плати, не враховано, - повідомив перший заступник Вінницького міського голови Вінниці Володимир Кістіон.

За його словами, сьогодні тарифи на водопостачання та водовідведення, які діють для населення, відшкодовують собівартість цих послуг лише на 55%.



Переглядів: 8553
Поширень: 0