Сергія (ім\'я змінено - авт.) постійно бив дядько. Бив за те, що дванадцятирічний Сергій відмовлявся пити з ним вино. Хлопчику було страшно відмовляти дядькові. Страшно тому, що дядько бив сильно. А ще - тому що дядько двічі сидів за хуліганство. Життя Сергія перетворилося на суцільний кошмар. Дядько жив у сусідній хаті, постійно приходив за ним і силою тягнув до себе - пити, якщо відмовиться - віджиматися і знову пити, спробує відмовитись - знову поб\'є, зі знанням поб\'є, сильно. А вдома на хлопчика чекає старенька бабуся. Вона теж боїться дядька. Коли мама знову зателефонує, а бабуся їй все розкаже - до дядька знову прийде дільничний інспектор. А потім дядько знову сильно поб\'є хлопця. Міліціонера не викликали вже давно - боялися, що заб\'є Сергія насмерть.

Ввечері 10 жовтня Сергій знову прийшов додому п\'яним. В нього болів живіт - дуже сильно. Бабуся викликала швидку. Лікарі констатували закриту травму черевної порожнини, а також - алкогольну інтоксикацію. Так, 12-ти річний Сергій з багатодітної родини постраждав від пороку дорослої людини. Тепер проти дядька порушено кримінальну справу - за втягнення неповнолітнього у пияцтво. Це - тільки одна з історій, які зафіксували правоохоронці за тиждень з 6 по 12 жовтня на Вінниччині.

За один тиждень, коли правоохоронці посилено працювали по виконанню обласної програми щодо посилення профілактичного впливу і протидії проявам пияцтва та алкоголізму серед населення Вінницької області, 75 неповнолітніх було затримано за розпивання спиртних напоїв у громадських місцях; до адміністративної відповідальності притягнуто 24 дорослі особи, які розпивали спиртні напої разом з неповнолітніми; 53 батька притягнули до відповідальності за неналежне виховання своїх дітей, які перебували у нетверезому стані. Ще 40 осіб притягнуто до відповідальності за продаж неповнолітнім спиртних та слабоалкогольних напоїв.


Переглядів: 3126
Поширень: 0