Виставка фіалок “Подих весни” поселилась у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї. З 2 по 7 березня понад 200 сортів фіалок тут демонструє обласне об’єднання любителів кімнатних рослин. Усі рослини вирощені у Вінниці руками колекціонерів Валентини Тарасюк, Тамари Ковальчук, Тетяни Курбатової, Лілії Капиці, Надії Циганкової. Таку виставку-продаж любителі кімнатних фіалок проиурочили до свята 8 березня.

Для виставки господарі кольорової краси спеціально готували квітуючі розетки.

- Напередодні виставки намагались досвічувати лампами фіалки не менше 13 годин на добу, - ділиться секретами учасниця виставки Валентина Тарасюк. - Тоді вони гарний цвіт дають. Переносили період цвітіння на певну дату. Для цього молоду розетку, яка ще не цвіте, пересаджуємо у інший горщик, і як тільки закладаються бутони — зриваємо їх за 10 тижнів до наміченої дати. І така краса радуватиме щонайменше три місяці.

А взагалі фіалки, як поділилась Валентина Тарасюк, невибагливі красуні: варто лише створити їм комфортні умови і вибрати правильний спосіб догляду.

- Якщо у кімнаті тепліше 18-22 С, а це люблять сенполії,- розповідає Тамара Ковальчук, - тоді варто частіше поливати рослини. При цьому підбирати для сенполії легший ґрунт, щоб він не затримував вологу і не “збивався”. Слідкувати за рівномірним освітленням. Вибрати метод поливу: верхній чи фітільний.

Усіма цими секретами вінницькі колекціонери охоче діляться на виставці з 10 до 18 години. Тут же можна й придбати цю красу

Фото Ігоря Мухи


Переглядів: 4795
Поширень: 0