4 березня, в першу неділю Великого посту, з благословення митрополита Вінницького і Могелів-Подільського Симеона, у Вінниці пройшов Хресний хід на честь Торжества Православ\'я, повідомляє прес-служба Російського православного центру «Святий Георгій». Понад 20 священиків, з більшості храмів міста, пройшли в цей світлий день по центральних вулицях обласного центру. На чолі колони крестоходці несли хрести, хоругви, а також шановану міську ікону св.Царя-Мученика Миколи.

Маршрут хресного ходу був традиційний і завершився в Хрестовоздвиженському храмі в мікрорайоні «Вишенька», де його учасників зустрічав митрополит Симеон. Владика у співслужінні сонму священиків відслужив подячний молебень і привітав всіх присутніх зі святом Торжества нашої віри. Також Архіпастир закликав батьків ревностному пастирському і просвітницькому служінню на ниві Христовій.

Хресний хід в день Торжества Православ\'я проводиться у Вінниці вже четвертий рік, спочатку ініціатором заходу виступив Російський православний Центр «Святий Георгій». Це починання знайшло підтримку серед численних віруючих і схвалення єпархіального начальства. Вже другий рік молитовний хід в цей день проводиться на рівні єпархії, за участю духовенства та прихожан різних парафій міста.


Переглядів: 3701
Поширень: 0