Голова обласної державної адміністрації Микола Джига, голова обласної Ради Сергій Татусяк та їх заступники 6 березня відвідали Генеральне Консульство Республіки Польща у Вінниці. В лиці Генерального Консула Республіки Польща у Вінниці Кшиштофа Свідерека керівництво області висловило співчуття усьому польському народові у зв‘язку зі страшною трагедією, що сталася 3 березня цього року.

Микола Джига зазначив, що ця трагедія не залишила байдужих і український народ і вінничан зокрема. У ці дні жалоби вінничани сумують разом з поляками, розділяючи біль і тугу за жертвами аварії.

Висловлюючи свій сум, усі присутні залишили власний підпис у Книзі жалоб.

Нагадаємо, у суботу, 3 березня, ввечері поблизу населеного пункту Щекоціни у Сілезькому воєводстві Польщі сталася жахлива трагедія. Два швидкі потяги Варшава - Краків і Перемишль - Варшава з невідомих причин опинилися на одній колії та врізалися "лоб в лоб". Удар був такої сили, що чотири вагони розлетілися на всі боки, ще шість зім\'ялися у гармошку. В обох потягах перебували близько 350 пасажирів.

За останніми даними, 16 з них загинули, понад 65 дістали поранення. 15 із них – у важкому стані, їх доставляли вертольотами до Варшави. Серед постраждалих є й українці. У більшості з них переломи ребер, струс мозку і сильний шок.

Як зазначив Кшиштоф Свідерек, керівництво Республіки Польща виділило необхідну матеріальну допомогу та забезпечує необхідну підтримку усім постраждалим.


Переглядів: 2654
Поширень: 0