Дводенна міжнародна виставка котів, яка пройшла на вихідних у Вінниці, зібрала аншлаг. Щоб подивитися на милих тваринок різних порід, люди стояли у черзі.

120 пухнастиків з різних країн і міст привезли їхні власники. Окрім вінничан, участь у виставці взяли гості з Києва, Львова, Житомира, Могилева-Подільського, Одеси, Мінська, Москви.

- Найбільше було представників шотландських висловухих. А також — сфінксів — у нас ця порода, до речі, все популярніша, - розповідає Наталя Вовк, організатор і президент ВКЛК “Кет”. - Журі, у якому був представник з Німеччини, відзначило високий рівень котиків, приємно здивувалися, що у нас такі висококласні пухнастики.

Кращим у перший день виставки став вінницький хайленд фолд (шотландська довгошерстна кішка). У другий день — представник британської голубої породи. Він же отримав найбільше глядацьких голосів.

Вінничанка Валентина Кудас принесла на виставку двох своїх котиків — бенгальця і шотландця.

- Це гарна можливість поспілкуватися з іншими заводчиками, досвідом поділитися. З рештою, відчути, що твоя кішка — більше, ніж просто домашня тварина, - переконана Валентина. - З нашим шотландцем ми закриваємо титул інтер-чемпіона. А бенгалець, оскільки ще маленький, виступає як юніор. Ця порода з\'явилися шляхом змішування азіатської леопардової з домашньою. Років 10 тому така кішка дуже сильно покусала людину, породу перестали виставляти, її боялися. Дуже довго з неї виводили дикість. І тепер такі коти - лагідні й ніжні, люблять дітей, легко уживаються з іншими тваринами у домі, дуже люблять плавати, стрибають на висоту два з половиною метри!

Кішка Оксани Черняк — донський сфінкс — стала зіркою фотокамер. Спеціально для виставки хазяйка пошила для своєї киці іспанську сукню.

Такої породи у нашому місті небагато, в основному — канадські сфінкси. Можливо тому, що це дороге задоволення: кошеня може коштувати до тисячі доларів, - розповідає Оксана. - Сфінкси ніжні і дружелюбні, цікаві. Великий плюс, що нема шерсті, а тому нема проблеми з алергією

Наступна, ювілейна виставка кішок, запланована на осінь, коли вінницькому клубу виповниться 15 років.


Переглядів: 12846
Поширень: 0