Минулі вихідні для "швидкої" стали "гарячими". З п\'ятого по 11 березня на ГРВІ захворіли 3234 особи, з яких 72%- діти, повідомляють у Вінницькій міській СЕС.

Утім, за словами головного санітарного лікаря Вінниці Олександра Сорочана, це лише сезонний ріст інфекційної захворюваності.

- За нашими статистичними даними, наразі ніякої небезпеки епідемії немає, до неї не вистачає 30% хворих, - пояснює Олександр Сорочан.

Однак, якщо зважити на причини викликів "швидкої", то факти свідчать про наступне.

- Судіть самі. За 9-11 березня, у нас була рекордна кількість викликів зі скаргами на ГРВІ і підвищену температуру, - констатує заступник головного лікаря Вінницької міської станції швидкої допомоги Катерина Слінченко. - У п\'ятницю - 115, суботу - 122, неділю - 141 виклик. Це майже такі ж цифри, що і під час епідемії у 2009-2010 році. Тоді за добу "температурило" 82-153 людини, а у пік було 177 викликів.

Збільшення кількості хворих відзначають і в обласній дитячій лікарні. Так, за чотири вихідні 14 чергових лікарів тут прийняли 280 маленьких пацієнтів.

- Госпіталізовано лише близько 10% хворих, - розповідає заступник головного лікаря дитячої обласної лікарні Оксана Моравська. - Частина навантаженості нашого приймального відділення пов\'язана й з тим, що лікарні у святкові дні не працювали.

З-поміж найскладніших випадків захворюваності на грип Оксана Моравська виділяє один, коли дворічний хлопчик з району за шість годин від початку захворюваності буквально горіти почав. Зараз він дихає за допомогою апарата штучної вентиляції дихання.


Переглядів: 2919
Поширень: 0