На базі Вінницького обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників пройшла міжрайонна науково-практична конференція «Створення освітніх округів та науково-методичне забезпечення їх діяльності».

Відкриваючи роботу засідання, перший заступник начальника управління освіти і науки обласної державної адміністрації Олена Чорна проаналізувала роботу органів управління освітою по створенню освітніх округів, зазначивши, що в останні роки оптимізується мережа навчальних закладів, визначаються опорні школи, впроваджуються прогресивні форми навчання, що сприяє підвищенню якості та доступності освіти. «Стратегічним пріоритетом освітньої політики залишається формування суспільства, яке постійно навчається, засвоюючи демократичні цінності, розвиваючи громадянське суспільство», - наголосила Олена Чорна.

Про науково-педагогічні аспекти управління процесом формування оптимальної освітньої мережі регіону та використання державно-громадських засад у створенні освітніх округів в області інформували учасників конференції доцент кафедри методології та управління освітою Вінницького обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Надія Василенко та завідувач цієї ж кафедри Людмила Юрчук.

Серед розглянутих на конференції питань – сучасні підходи до організації профільного навчання та діяльності освітніх округів, а також науково-педагогічний супровід забезпечення їх роботи.

По завершенню пленарного засідання учасники конференції у форматі «круглого столу» обговорили основні проблеми та перспективи розвитку освітніх округів області та ознайомилися із досвідом роботи колег Козятинщини щодо створення та діяльності в районі освітніх округів.

За підсумками роботи конференції учасники зібрання прийняли відповідну резолюцію


Переглядів: 2923
Поширень: 0