Вже прийшла тепла весняна пора і зимові холоди відступили. Але хочеться згадати і підвести підсумки трудового подвигу працівників КП "Вінницьке трамвайно-троллейбусне управління".

Навіть у 30-градусні морози і люті заметілі колектив підприємства демонстрував дивовижну стійкість до виживання в екстремальних умовах. Незважаючи на примхи погоди, всі служби і підрозділи підприємства працювали чітко. Як результат, користувачі трамваєв, тролейбусів та муніципальних автобусів, практично не відчули дискомфорту.

Як зазначив головний інженер підприємства М.П.Луценко, у негоду люди не рахувалися з часом. По суті, працювали в цілодобовому режимі. Всіх об\'єднувала одна мета: аби рухомий склад вийшов на лінію.

Начальник трамвайного депо Л.Є.Антоненко відзначив ударну роботу працівників цеху планових ремонтів на чолі з Петром Івановичем Мельником. Цьому колективу попри свою роботу, довелося допомагати цеху технічного обслуговування.

Роботи вистачило всім. "Міражі",як відомо, низьки. Їх забивало снігом. Утворювався конденсат, бо ці трамвайні вагони бояться перепаду температур. Замерзали двері.

У Харкові, навіть у Києві, та ряді міст України трамваї взагалі не виходили на лінію. А у Вінниці виходили і працювали майже без збоїв у дотриманні графіків руху.

Начальник автотранспортного парку В.І.Конончук повідомив, що в 30-градусні морози солярку доводилося розбавляти керосином. Налагодили нічні чергування водіїв, слюсарів. Два-три рази за ніч люди прогрівали техніку - муніципальні автобуси, спецтранспорт тощо.

У тролейбусів за сильних морозів замерзала пневмосистема. Її теж доводилося розігрівати.

- Приблизно два тижні були важкі. Зі 126 тролейбусів, які на ходу, доводилося випускати на лінію по 110 одиниць. Важко забеспечувати такий випуск. Крім того, були проблеми по опаленню, але нічого, витримали, - згадував начальник тролейбусного депо М.Й.Антонюк.

Погодній екстрим звідали на собі працівники інших підрозділів: служби колії, служби енергогосподарства тощо. Але враховуючи те, що у колективу підприємства - славні трудові традиції, і такі ж славні люди, що до зими готувалися ще влітку, негода не застукала зненацька. Вписано ще одну героїчну сторінку в літопис підприємства.

З огляду на те, що почалася весна, зимові негаразди - це вже історія.

Адміністрация і профком КП ВТТУ дякують усім за добру роботу!



Переглядів: 3538
Поширень: 0