Колекція іграшкових авто-таксі Генадія Кузьміна поки що налічує 28 екземплярів. Є таксі із США, Франції, Великобританії, Італії: поповнюють колекцію свого шефа - водії служби таксі «Вимпел».

А розпочалось все чотири роки тому. Першу модель таксі привіз друг із Нью-Йорка. Ідея створити міні-автопарк, який до того ж займає невеличку за площею «парковку» на полиці у офісі, сподобалась колективу. І з того часу кожен, хто подорожує за кордоном, намагається привезти в якості сувеніру із країни таксі-іграшку.

«З усіх країн звозять – Німеччини, Великобританії, Італії, Франції. Найстарше авто, власне, його міні-модель – англійський кеб. Саме з таких автівок розпочався сервіс, який надалі набув популярність у всьому світі», - розповів Геннадій Кузьмін.

Здебільшого, автівки жовтого кольору, але є червоні та чорні. Ознака, яка єднає колекцію – чорно-білі «шашечки», що позначають належність до служби таксі. Машинки милують око власника, який знає історію кожного екземпляру в подробицях.

«Ось цю м’яку іграшкову автівку-таксі привезли із Америки. Наш працівник, даруючи її мені жартома попередив, що цінність машини в тому, що можна м’яти і кидати спересердя, адже ні її, ні оточенню шкоди не буде. В середині авто – паралон. І можна швидко заспокоїти нерви», - сміється Геннадій.

Одна із модельок, як музична скринька: відкриєш дверцята праворуч – чутно ревіння мотору, праворуч – із салону лунає динамічна музика, ніби запрошуючи прокотитися.

Не лише імпортні моделі прикрашають кабінет керівника. Є ї вітчизняні «Жигулі» - «дев’ятки» і «вісімки», «Волги». А на одній із автівок дівчина-диспетчер намалювала манікюрним лаком символіку «Вимпела» - прапорець у вигляді жовто-чорного трикутничка.

Як стверджує Геннадій, у його службі є ще одна традиція – «колекціонувати» таксистів-знавців мов. Якщо клієнт-іноземець трапляється вибагливий і прагне отримати задоволення не лише від поїздки, а й від розмови із таксистом, йому швидко знайдуть співрозмовника. Англійська, німецька, французька, а також вірменська, італійська, іспанська, португальська, чеська, польська – таксисти володіють розмовною досконало. Спільні теми із вінницькими таксистами знайдуть також індуси та ізраїльтяни: в арсеналі служби є і «рідкісні» мови – хінді і іврит.


Переглядів: 8674
Поширень: 0