Було очевидно, що зовсім недавно у будинку хазяйнували чужі. Переляканий школяр зателефонував мамі, вона прмчалася з роботи і, в першу чергу, викликала міліцію. З хати зникли золоті сережки, ланцюжки, браслет, два хрестики, кулончики, програвач DVD і гроші. Загальні збитки господарка оцінює у суму понад 5000 грн. Крадії ж потрапили у приміщення через вікно, залишивши двері неушкодженими. Оскільки злочин було скоєно у робочий час, жодного свідка не було, а отже - і ніяких прикмет крадіїв.

- Але золоті речі злочинці мали десь збувати, - каже начальник Замостянського райвідділу міліції підполковник міліції Сергій Сокиран. - Тому того ж вечора наші співробітники чергували біля вінницьких ломбардів з описом викраденого.

Щоправда того вечора підозрілі особи в ломбарди не зверталися. Вони прийшли зранку наступного дня: двоє молодих людей та дівчина принесли здавати все, що зникло з будинку на Замості. Там їх і затримали.

За словами Сергія Сокирана, всі троє - родом із Закарпаття, старшому - 25 років, ще одному хлопцю і дівчині - по 19. Уже півроку вони живуть у Калинівському районі, підробляючи роботою по господарству у селян. Один із затриманих у райвідділі намагався „бити на жалість", мовляв, я - жертва повені, у нас в селі навіть школу затопило. Повінь у рідному селі юнака справді була, але тоді, коли він ходив ще у... другий клас. До речі, саме тоді він школу і кинув - 19-річний парубок досі не вміє читати, але вміє рахувати - до 200.

- Дівчина участі у крадіжці не брала, - розповідає Сергій Сокиран, - а хлопці зізналися, що раніше „побували" ще в одній хаті на Старому місті. Домівки вінничан, у які варто залізти, вони вираховували наступним чином: ходили приватним сектором і пропонували мешканцям дешевий цукор. Поки велася розмова, роздивлялися помешкання.

Наразі двоє підозрюваних затримані, кримінальну справу порушено за ст.185 ч.3 - крадіжка із проникненням у приміщення.


Переглядів: 2975
Поширень: 0