У зв’язку з тим, що більшість мешканців обласного центру пересіли до муніципального транспорту, збільшилась в ньому й кількість кишенькових крадіжок. Так, з 23 лютого зафіксовано 7 випадків викрадення речей у громадському транспорті.

- 20 березня затримали на гарячому чоловіка, який викрав у жінки у транспорті гаманець, - розповів начальник Вінницького міського управління МВС Юрій Куций. – Два тижні тому затримали крадія, який уже п’ять разів був засуджений за кишенькові крадіжки. Жінка звернулась у райвідділ і за фотографією впізнала чоловіка, який крутився біля неї. Та коли ми його затримали, довести провину не було можливості. Цього разу він відбувся адмінарештом у 10 діб.

За словами Юрія Куцого, крадії користуються годинами пік, коли найбільше скупчення людей у тролейбусах і трамваях. Найнебезпечнішим у цьому плані, повідомляють у відділі зв’язків з громадськістю ВМУ МВС, є напрямок до залізничного вокзалу, яким люди при грошах їдуть до Центрального базару.

Тому співробітники міліції радять документи і цінні речі не носити у пакетах, і взагалі не полегшувати життя зловмисникам, коли дехто з потерпілих їхав із відкритими сумками.

Довідка:

У картотеці Вінницького міського управління МВС — кілька десятків кишенькових крадіїв. Основний їх вік — від 26 до 36 років, є й один 64-річний “ветеран”.


Переглядів: 3308
Поширень: 0