Останнім часом почастішали випадки викрадення особистих речей з автомобілів поблизу будинків, місць роботи.

Так, 23 березня о 16 годині до Староміського райвідділу міліції із заявою звернувся місцевий мешканець про те, що цього ж дня, годину назад з його незачиненого автомобіля «Тойота», який знаходився по вулиці Тімірязєва викрадено «барсетку» із грошима. У ній знаходилося 1300 доларів США, 4 тисячі гривень, пенсійне посвідчення та паспорт. В ході проведення оперативно – профілактичних заходів, працівниками відділу ДАІ міста Вінниці було затримано двох громадян, мешканців Криму, які пересувалися на автомобілі «БМВ Х5». У них в салоні автомобіля були знайдені викрадені гроші та документи. Автомобіль поміщено на арешт майданчик, а громадян затримано у райвідділі міліції. По даному факту порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 185 КК України

Державтоінспекція звертається до усіх водіїв із проханням подбати про свою власність. Документи, цінні речі не потрібно залишати в автомобілі, навіть якщо ви відлучаєтесь на кілька хвилин до свого помешкання, офісу чи магазину. Для здійснення крадіжки злодію-професіоналу достатньо й кількох секунд. Якщо в автомобілі немає залишених речей, найчастіше злочинці викрадають автомагнітоли, навігатори, відеорегістратори, акумулятори, тощо.

Державтоінспекція застерігає і радить залишати транспортні засоби на майданчиках, які охороняються і, навіть в цьому випадку, ні в якому разі не залишати в автомобілі документи та цінні речі.



Переглядів: 3487
Поширень: 0