27 березня Вінниця приєдналася до української платформи інтеркультурних міст, яка створена у 2011 р. за ініціативи Центру розвитку “Демократія через культуру” та за підтримки Міністерства культури і Ради Європи. На сьогоднішній день мережа інтелектуальних міст України об\'єднує Луцьк, Житомир, Хмельницький, Херсон, Мелітополь, Прилуки, Ніжин і Южне.

Мета платформи — вивчення і застосування кращого досвіду європейських міст у розвитку успішних місцевих громад, використовуючи ресурси культурного розмаїття, - розповідає Олександр Буценко, директор Центру розвитку “Демократія через культуру”.

За словами Ірини Френкель, директора департаменту культури міської ради, інтеркультурне місто — місто, яке не тільки дбає про свою культуру, а й популяризує надбання інших міст і країн.

Це спільний культурний проект з європейськими містами, країнами колишнього Радянського союзу. Завдяки підтримці Ради ЄС ми отримуватимемо якісний культурний продукт - зазначає вона. - Економічний ефект від цієї співпраці полягає у тому, що тільки культурно розвинуте місце привабливе для економічних інвестицій. У рамках цієї співпраці будуть відбуватися семінари, творчі майстер-класи, наші виконавці братимуть участь у концертних програмах, представляючи Вінницю у інших містах.


Переглядів: 2655
Поширень: 0