Минулого року середній розмір матеріальної допомоги, за якою зверталися мешканці до відділів соціального захисту населення, становив 1377 гривень, це в 1,6 разів більше ніж у 2010 році. Загалом у 2011 році мешканцям обласного центру виплачено понад п\'ять мільйонів гривень матеріальної допомоги. Про це зокрема розповіла директор департаменту праці і соціального захисту населення Вінницької міської ради Лариса Попова.

За статистикою понад 70% мешканців міста звертаються за матеріальною допомогою для лікування. Для вирішення соціально-побутових питань - близько 20%. Решта заявників звертались за матеріальною підтримкою для оплати за навчання, проведення водопостачання тощо.

Минулого року до працівників департаменту праці і соцзахисту найчастіше мешканці звертались стосовно роз\'яснення питань оплати праці, використання робочого часу та годин відпочинку, питань укладення трудових договорів, ведення трудових книжок та інших питань. Крім того, мешканці обласного центру звертались за допомогою при оформленні пільг та субсидій, матеріальної допомоги тощо.

В цілому за рік роботи до департаменту праці і соціального захисту населення надійшло понад 5,2 тисячі письмових звернень, чотири тисячі із них вирішено позитивно, по інших зверненнях надавались роз\'яснення або ж відмови з об\'єктивних причин. В середньому щомісяця соціальна допомога надавалась 200 заявникам. Більшість звернень стосувалась призначення та виплати соціальних допомог, призначення та перерахунку пенсій, отримання пільг, безкоштовного проїзду, надання матеріальної допомоги.

Як зазначила директор департаменту праці та соціального захисту населення Лариса Попова, протягом всього року проводився моніторинг підприємств, які мають заборгованість по заробітній платі. Станом на 1 січня 2011 року заборгованість із виплати зарплати в цілому по місту складала 5,6 млн. гривень. А вже на початок 2012 року сума зменшилась до 1,9 мільйонів гривень.

За інформацією Лариси Попової, у порівнянні із 2010 роком кількість пенсіонерів в обласному центрі дещо збільшилась. «На початок 2012 року загальна чисельність пенсіонерів становить 90512 чоловік, а середній розмір пенсій на сьогоднішній день - 1236,7 гривень, - говорить директор департаменту праці і соціального захисту населення. - Загалом за даними Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, у Вінниці на обліку перебуває понад 91,6 тисяч осіб».

Міський голова Володимир Гройсман зазначив, що функція, яку виконують працівники департаменту праці і соціального захисту населення є надзвичайно важливою. «Для нас дуже важливо, щоб соціальна політика була зваженою, щоб ми абсолютно точно розуміли, де є проблеми, які ми можемо вирішувати самостійно, - говорить мер Вінниці. - Для міста соціальна політика є дуже важливою».



Переглядів: 3109
Поширень: 0