Нагородження переможців обласного етапу Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку «Охорона праці очима дітей» відбулося 3 квітня на базі Вінницького міського палацу дітей та юнацтва імені Лялі Ратушної. Вітала переможців заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова: «Сьогодні проблема охорони праці є однією з найактуальніших. Статистика нещасних випадків серед дітей вражає, тому подібні заходи є необхідними. Вони допомагають виховувати в дітях повагу до правил поведінки на виробництві, пояснюють наслідки нехтування такими нормами. Метою конкурсу було привернення уваги суспільства, у тому числі й свідомо-активної молоді, до існуючих проблем у сфері охорони праці, профілактики нещасних випадків серед учнівської молоді під час навчально-виховного процесу, підвищення рівня знань учнів про проблеми безпеки праці. Ми вдячні всім учасникам конкурсу за співпрацю, участь та допомогу в пропагуванні охорони праці».

З близько 600 учасників до фінального обласного відбору потрапило 200. Дев’ять кращих були нагороджені грамотами та цінними призами, а керівники отримали подяку за якісну підготовку вихованців.

Своїми враженнями від конкурсу поділилася учениця Вовчинецької загальної школи Козятинського району, володарка першого місця в номінації на «Кращих юних майстрів пензля у віковій категорії від 15 до 18 років» Олена Гричальни: «Малювати було важко, адже тема доросла, доводилося постійно ходити до батьків за порадами. Мій тато працює зварювальником і добре знає правила охорони праці. Він пояснював мені про важливість їх виконання та наслідки байдужого ставлення до цих норм».


Переглядів: 4684
Поширень: 0